Hoe je van je werk in de zomer een feestje maakt! 8 verfrissende tips.

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

8 juli 2018

Ja, het is heet. Ja, het is balen als jij nog geen vakantie hebt en half Nederland lijkt ergens aan een strand te bivakkeren. Maar werken in de zomer heeft ook voordelen. Op sommige werkplekken is het in de zomer aanzienlijk rustiger, is iedereen in een betere bui en is het – als het werk gedaan is – een nog groter feestje om naar huis te gaan en genieten van je lange zomeravond.
Maar wist je dat je op het werk er ook écht een feestje van kunt maken? Met onderstaande tips is het ‘moeten’ werken voor de achterblijvers meer dan plezierig.
Durf jij een beetje Buiten de Lijntjes te denken en deze tips op te volgen? Mail me een foto van jouw initiatief via info@denkbdl.nl of post ‘m in de reactie hieronder en je krijgt van BDL een zomerse attentie!

1. Waar normaal in een snoeptrommel op de afdeling wordt gesnaaid…Zet daar nu een bak neer met ijsklontjes om als een zuurtje op te zuigen. Je wordt er niet dik van en het werkt verfrissend! Die bak met ijsklontjes kun je ook als ‘vernevelaar’voor de ventilator zetten…

2. Voor de bouwvakkers en buitendienstmedewerkers onder ons: vandaag gespot…De drinkhelm! Safe, snel en simpel en je kunt gewoon doorwerken!

3. Werkzaam op kantoor, of bijvoorbeeld in de horeca of in de opvang? Zet een teiltje of kinderbadje met water onder je tafel, zoals deze ondernemer deed voor zijn gasten. Met je voetjes bungelend onder je bureau relaxed en verkoeld doorwerken! Voor de onder 2 genoemde bouwvakkers… Zet een opblaaszwembad neer naast de keet.  Een verfrissende duik en hop….De steiger weer op. Je bent zo weer droog!

4. Eet je in je pauze achter je bureau of in de kantine? Organiseer tijdens de lunch voor beide ‘groepen’ een unieke ‘fun op je werk pauze-actie’. Jij deelt blauwe waterpistolen uit aan een groep collega’s in de kantine. Je ‘partner in crime’ deelt rode waterpistolen uit aan de groep collega’s die nog met een broodtrommeltje achter hun computer zitten…Zet ze voor het kantoor buiten tegenover elkaar..En spelen maar! Knappe kop die na deze activiteit nog als een zombie achter zijn computer zit…Er gingen je al aardig wat mensen voor.

5. Voor wie optie 4 wat te ver ging….Maak in de kantine of een ruime (buiten)plaats een relaxplek. Tegenwoordig heb je in plaats van saaie stoelen of banken genoeg ‘tools’ om je werkplek tropisch aan te kleden. Denk aan: ‘staande’ hangmatten, in 10 seconden ‘opblaasbare’ zitzakken,  inklapbare ligbedden en geruisloze ventilatoren!

6. Voor de sportliefhebbers….Watersportmogelijkheden genoeg. Maar het is nu pas echt goed toeven (lees: rustig en koel) in de indoor skibaan! Rijd na je werk ipv naar het strand naar de dichtstbijzijnde indoor baan…Lange latten aan en gaan!

7. Zet een verkoelend oppeppend muziekje op. Het brengt je gegarandeerd wat arbeidsvreugd op een warme dag! Bijvoorbeeld Summer van Calvin Harris of andere zomertunes via Spotify.

8. ‘Leuk de werkplek op ’met ‘happy props, zodat ook de (nog) niet vakantiegangers op kantoor een resort-gevoel krijgen. Denk aan leuke strooien hoedjes op de kapstok, opblaasbare palmbomen, siroopjes naast de waterkoeler, ijsjes in de vriezer, ijskoffie en ijsthee bij het koffieapparaat, kleurrijke post-its, zonnebrand voor de pauze-wandelaars,  gratis ventilatoren en gekoelde waterflesjes voor de die-hard(e) werkers.

…Simpele creatieve oplossingen die de arbeidsvreugd voor de ‘achterblijvers’ aanzienlijk vergroten! Ik hoor graag wat jij hebt bedacht! Mail me via info@denkbdl.nl, of stuur een reactie via Facebook of Linked In…Omdat werken ook leuk mag zijn EN je daarmee ook productiever en creatiever wordt.

Zomerse groet,

 

 

 

 

Stefanie Couwenberg
www.denkbdl.nl

 

 

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

De kerstdrukte weer overleefd? Weer fris en fruitig aan de slag? Zin in het nieuwe jaar? Zeg eens eerlijk…Zag jij ook niet een klein beetje op tegen al die dagen vol familieverplichtingen, eten, ‘gezellig’ doen, alle dagen de kinderen om je heen terwijl je eigenlijk...

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

We mogen nog 2 dagen van haar genieten. Dieuwertje Blok. Iedere avond zitten gespannen kindertjes (en hun ouders) om stipt 18.00 uur voor de televisie. Geen Netflix. Maar ‘ouderwetse’ televisie. Te wachten op hèt journaal van de dag. Het Sinterklaasjournaal. Ieder...