Lang leve de open deuren. Zo word jij de inspirator van jouw team!

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

18 juni 2018

Afgelopen maand maakte ik voor het eerst een serie vlogs ter promotie van meer creativiteit en innovatie op de werkvloer. Daarop kwamen gelukkig veel positieve, maar soms ook kritische reacties. Ik ontving een e-mail van iemand die zei dat –hoewel ze me complimenteerde met mijn zichtbare vooruitgang voor de camera- de tips echt wel ‘open deuren’ waren. 
Dat klopt.
Ik heb deze tips gegeven juist omdat ze zo makkelijk uitvoerbaar zijn, met een duidelijk resultaat.

Hoe vaak vraag jij iemand van een ander team of een ‘buitenstaander’ eens aan te schuiven bij je overleg voor een frisse onbevangen blik?
Hoe vaak doe jij iets op routine terwijl je het met wat inspanning ook een keer anders zou kunnen doen om gewoon je vaste werkpatroon eens te doorbreken?
Hoe vaak kies jij niet voor een vaste werk-of vergadervorm, omdat je ‘dat nou eenmaal altijd zo doet?’

Patronen doorbreken
Ik wil jou/ je team aanmoedigen om met de eenvoudige stappen in de filmpjes die eerste aanzet gewoon te geven. Doe eens ‘gek’!
Je zult zien dat het iets in gang zet en ook echt leuk is om te doen!
Waarom niet een keer staand vergaderen of met mooi weer op een kleedje in de zon?  Dan kun je meteen die enthousiaste collega meevragen uit dat andere team die altijd van die wilde ideeën heeft…..

Want weet je wat nu zo mooi is aan open deuren? Ze staan al open! Je hoeft alleen maar een stap te zetten over de drempel.

Doen is een manier van denken
Mijn cursisten geef ik altijd als eerste mee dat de grootste misvatting over creativiteit is, dat je niet creatief bent en/of creativiteit niet te leren valt.  Dit laat ik mensen zelf ervaren. Meestal in dialoog-of inspiratiesessies. Het beste is immers om gewoon ‘te doen’.
Ik garandeer je dat je in een creatieve sessie met elkaar op minimaal 100 ideeën in 90 minuten komt!  En dat niet alleen, je maakt ook een plan hoe ze uit te voeren! Niets is immers zo dodelijk dan een conclusie na een ‘heisessie’ dat ‘er zo lekker gebrainstormd is’, om vervolgens niets met de verkregen resultaten te doen!
Maar voor wie niet meteen een heel veranderplan kan/ wil doorvoeren en gewoon eens wat leven in de brouwerij wil brengen om in eerste instantie zijn werk interessanter te maken en meer mensen te betrekken, zijn die ‘open deuren’ die ik onder de aandacht bracht, gewoon een heel fijn begin…De video’s motiveren je om dat ‘creatieve knopje’, dat we allemaal hebben, ‘aan’ te zetten;
Een begin om los te komen van patronen;
Een eerste zetje om eens een keer dingen anders te doen.

Doe je mee? Kijk de vlogs van afgelopen periode hier terug en/of schrijf je dan hier alvast in voor mijn nieuwe serie vlogs in juli.

Extra’s
Vermeld je in de toelichting ook nog ‘inspireer mij’, dan stuur ik je deze zomer gedurende 1 maand bovendien wekelijks een ‘geheime’ creatieve opdracht die je eenvoudig op het werk kunt uitvoeren.

Als je een specifieke vraag/ probleem hebt waar je een creatieve oplossing voor zoekt, laat me het ook vooral weten  (kan ook via stefanie@denkbdl.nl) en ik stuur jou persoonlijk een aantal specifieke tips die jou en je team helpen om anders te kijken naar een bestaande situatie.

Ik garandeer je blij verraste collega’s en heel veel werkplezier! Zo word jij de inspirator van jouw team! Ik hoop van je te horen.

En vragen/ opmerkingen over deze blog? Laat het me gerust weten. Ook ik sta altijd open voor nieuwe invalshoeken.

Ik wens je een inspirerende werkweek!

Geïnspireerde groet,

 

 

 

 

Stefanie Couwenberg
www.denkbdl.nl

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

De kerstdrukte weer overleefd? Weer fris en fruitig aan de slag? Zin in het nieuwe jaar? Zeg eens eerlijk…Zag jij ook niet een klein beetje op tegen al die dagen vol familieverplichtingen, eten, ‘gezellig’ doen, alle dagen de kinderen om je heen terwijl je eigenlijk...

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

We mogen nog 2 dagen van haar genieten. Dieuwertje Blok. Iedere avond zitten gespannen kindertjes (en hun ouders) om stipt 18.00 uur voor de televisie. Geen Netflix. Maar ‘ouderwetse’ televisie. Te wachten op hèt journaal van de dag. Het Sinterklaasjournaal. Ieder...