Koud? ZO krijgt je naast een frisse neus ook verfrissende ideeën!

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

26 februari 2018

Herinnert u zich deze nog? Koud hè? Dat zongen Henk Spaan en Harrie Vermeegen in 1987.
Harrie zeurt over de kou, terwijl Henk uiteindelijk tettert dat Harry op moet houden in herhaling te vallen. En hij heeft gelijk. Wist je dat, als jij vandaag toch even een frisse neus gaat halen, je je straks niet alleen:

  • beter kunt concentreren en
  • je vet verbrandt, maar je ook
  • je stressniveau verlaagt en
  • je Vitamine-D gehalte een oppepper geeft?

Daarnaast is bewezen dat je al wandelend:

Een frisse neus zorgt voor verfrissende gedachten
Onderzoek toont aan dat wandelen in de buitenlucht de creativiteit stimuleert. Oók als je na die wandeling gewoon weer lekker op je achterste gaat zitten.
We weten inmiddels, dat een frisse neus halen ook creatief denken bevordert. Dit houdt in, dat je vaak al lopende (of dat nu hardlopen, slenteren of een stevige wandeling is) tot nieuwe inzichten komt. Waarschijnlijk doordat je tijdens deze activiteit vaak niet alleen lineair (logisch) denkt, maar makkelijker ruimte durft te geven aan de verbeelding en dus verrassende verbindingen legt (lateraal denken).
Dat is ook niet zo gek, want je zintuigen worden al lopende ook positief geprikkeld door de omgeving. De geluiden, geuren en kleuren, die je al wandelend ‘meekrijgt’ doen je vaak onbewust ‘ergens aan denken’.
Zo deed de geur van pasgemaaid gras mij, tijdens het hardlopen laatst, denken aan de lente, waardoor ik weer moest denken aan bloemzaadjes. Dat bracht me weer op het idee voor een creatieve sessie voor een bedrijf in een verandertraject….En dat allemaal door te bewegen in de buitenlucht.
Kortom: een frisse neus werkt verfrissend op lichaam en geest. Dus: zet op die muts, trek aan die handschoenen en ga naar buiten!
Laat je brein maar bruisen!

Warme winterse groet,

 

 

 

 

Stefanie Couwenberg
www.denkbdl.nl

P.S: Word je niet warm van deze blog? Onderzoek toont óók aan, dat het maken van de wandelbeweging ‘an sich’ al een positieve uitwerking heeft op het positief prikkelen van je brein. Dus voor koukleumen…Ook de ‘tredmill’ biedt uitkomst, om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen!

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

De kerstdrukte weer overleefd? Weer fris en fruitig aan de slag? Zin in het nieuwe jaar? Zeg eens eerlijk…Zag jij ook niet een klein beetje op tegen al die dagen vol familieverplichtingen, eten, ‘gezellig’ doen, alle dagen de kinderen om je heen terwijl je eigenlijk...

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

We mogen nog 2 dagen van haar genieten. Dieuwertje Blok. Iedere avond zitten gespannen kindertjes (en hun ouders) om stipt 18.00 uur voor de televisie. Geen Netflix. Maar ‘ouderwetse’ televisie. Te wachten op hèt journaal van de dag. Het Sinterklaasjournaal. Ieder...