Geen streep op de weg meer zichtbaar? Denk Buiten de Lijntjes!

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

11 december 2017

Het zal je niet ontgaan zijn…Het sneeuwt buiten. ‘Paniek’ in Nederland. Aangepaste dienstregelingen, mensen die thuis blijven. Waarschuwingen alom. Geen streep op de weg is meer zichtbaar. Niets gaat vandaag ‘vanzelf’, behalve glijden…Tijd om Buiten de Lijntjes te denken!
Het winterse weer levert namelijk ook letterlijk en figuurlijk prachtige beelden op.
Les 1 van Creatief Denken kun je vandaag perfect in praktijk brengen. Kom uit je comfort zone! Dikke jas en handschoenen aan en buiten spelen! Kinderen maken sneeuwmannen. Ze houden sneeuwballengevechten. Voelen zich vrij. Doen gek. Genieten van de omstandigheden. Laat het kind in je los, houd met collega’s een sneeuwballengevecht of haal je kinderen extra vroeg op en maak sneeuwengelen. En als je dat allemaal wat ‘te wild is’, werk dan thuis aan dat geweldige plan waar je je op je drukke werkplek geen tijd voor gunt.

Persoon A zal denken: “Doe niet zo gek”. Persoon B zal denken: “Laat ik van de nood dan maar een deugd maken. Tijd met mijn gezin. Rustig stressvrij thuis werken, een dagje orde op zaken stellen en de tijd nemen om over nieuwe plannen na te denken.” Want echt creatieve denkers, denken in kansen in plaats van problemen.
Zo twitterde een gymleraar dat er juist vandaag buiten gegymd wordt. Want, wanneer heb je anders de kans om kinderen eens de kunst van het langlaufen en het rodelen bij te brengen? En valtechnieken ‘in real life’ te oefenen in plaats van op een judomat? Een autoverkoper greep vandaag de kans om de wegligging, de grip en het perfect werkende ABS van de anders maar ‘saai’ stilstaande snelle auto’s aan zijn klanten te demonstreren op een nabijgelegen braakliggend terrein. En een gestrande treinreiziger twitterde dat de aanblik van het maagdelijke witte weiland vanuit zijn coupé een ‘onbeschrijflijk mooi’ en ‘rustgevend’ gezicht was op deze gejaagde maandagmorgen.

Kortom mensen…Het sneeuwt in Nederland. We zijn genoodzaakt alles letterlijk en figuurlijk in een lagere versnelling te doen. Geniet van de rust. De Italianen noemen dit genieten op een (te) hete zomerdag ‘dolce far niente’, oftewel: zalig niets doen. Dat kan in de winter ook. Gebruik de extra reistijd vandaag om eens na te denken over je plannen voor 2018. En ben je thuis gebleven? Geniet ook dan van dit onverwachte rustmoment. Want tijdens kinderlijk spelen, onvoorziene omstandigheden en ‘zalig nietsdoen’ ontstaan vaak de gekste ideeën!

Veel sneeuw- en denkpret gewenst. En is het glas echt halfleeg? Bedenk dan, dat het voordeel van sneeuw is, dat het zichzelf oplost.

 

Winterse groet,

Stefanie Couwenberg
www.denkbdl.nl

 

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

3 onmisbare tips voor meer creativiteit en vrijheid in 2019!

De kerstdrukte weer overleefd? Weer fris en fruitig aan de slag? Zin in het nieuwe jaar? Zeg eens eerlijk…Zag jij ook niet een klein beetje op tegen al die dagen vol familieverplichtingen, eten, ‘gezellig’ doen, alle dagen de kinderen om je heen terwijl je eigenlijk...

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

5 dingen die organisaties van het Sinterklaasjournaal kunnen leren

We mogen nog 2 dagen van haar genieten. Dieuwertje Blok. Iedere avond zitten gespannen kindertjes (en hun ouders) om stipt 18.00 uur voor de televisie. Geen Netflix. Maar ‘ouderwetse’ televisie. Te wachten op hèt journaal van de dag. Het Sinterklaasjournaal. Ieder...