Met creativiteit ben jij koning!

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

28 april 2021

Koningsdag 2021. Alles went. Leuk is het niet dat we nog niet met duizenden naar een concert mogen, niet nek aan nek door smalle straatjes de vrijmarkt kunnen afstruinen en niet naar hartelust hossend van eetkraam naar biertap kunnen hoppen. We hebben echter wel laten zien dat – nu we voor de tweede keer gedwongen werden om anders Koningsdag te vieren –  we ook daarin steeds vindingrijker worden.  


koekhappenAnders biedt kansen
Hielden we vorig jaar nog bescheiden Woningsdag en ging, op een buurtoast na, de dag redelijk geruisloos voorbij, dit jaar was dat al anders. Zo ook in mijn eigen straat. Met respect voor de coronamaatregelen waren er oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen, terwijl de ouders op gepaste afstand aanmoedigden en bijkletsen met de haren in de wind. De strijd aan met de aerosolen. Ieder zijn eigen drankje in zijn eigen herkenbare glas of beker.  Geen groepsfoto? Dan om beurten een selfie met een zelfgeknutselde Wim-Lex replica.  Geen buurbarbecue? Ieder met een eigen bordje patat of ander eten aan een heeeeele lange tafel bleek een goed alternatief. Geen vrijmarkt? Zoonlief verkocht zijn hele Donald Duck collectie via de online kleedjesmarkt. En geen grote podia? The Streamers boden aan meer dan 2 miljoen mensen soelaas en bezorgden ons met uitsmijter Armin een memorabele avond thuis. Kortom: anders is niet altijd leuk, maar met wat creativiteit en positiviteit bereik je veel! Niet alleen privé. Ook op het werk kun je, met de juiste mindset en wat simpele tools, al veel bereiken.  Ik bedacht daarvoor de FOUT MAG -methode.

FOUT MAG
Waar focus jij op? Op problemen of op kansen? Je bent je eigen Tom-Tom!
Ben je tevreden met één oplossing of bedenk je er meer?
Denk je ‘dit lukt me toch nooit’ of ‘ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan?’
Houd jij het bij je vaste routine of probeer je regelmatig iets anders?
En sta jij jezelf toe fouten te maken en ga je gewoon aan de slag, of doe jij het liever in één keer helemaal goed?
Wie het stappenplan FOUT MAG volgt, wordt gedwongen over deze en meer zaken na te denken en er mee aan de slag te gaan. Je wordt bijna als vanzelf creatiever en het is ook nog eens heel leuk!
Stel dat we in 2022 nog niet terug zijn naar normaal, hoe gaaf is het dan dat jij een coronaproof Koningsdag 4.0 weet te lanceren simpelweg omdat je je niet klein laat krijgen?
Probeer het eens uit….Niets te verliezen, alles te winnen.
Hoe ging dat liedje ook alweer? “Nederland o Nederland jij bent een kampioen. Wij houden van oranje om zijn daden en zijn doen!”
Kortom: Aan de slag! Niet gewoondoen, maar gewoon doen! Het is immers nooit te laat voor een plan B. En wie daarbij fouten maakt, leert tenminste iets nieuws.

Meer weten?
Bestel mijn boek en word ook creatiever, krijg meer werkplezier en doorbreek zowel privé als zakelijk je vaste patronen.  Want kun je niet rechtstreeks van A naar B?  De omweg is vaak verrassend.
Deze coronaperiode maakt duidelijk dat creativiteit een onmisbare 21ste eeuwse vaardigheid is, die niet alleen nodig is, maar het leven en je werk ook veel leuker maakt.  Ik help je daarbij graag op weg om, zowel zakelijk als privé, creatief, oplossingsgericht en buiten de lijntjes te denken.

 

Creatieve groet,

 

 

Stefanie Couwenberg

 

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zalig niets doen? Uitermate productief!

Zalig niets doen? Uitermate productief!

Het is zomer! Je gaat met vakantie of hebt misschien al vakantie. Je wilt even niet aan werk denken. Je hoofd lekker leeg maken. En precies dan gebeurt het…..Dat ene idee waar je al zo’n tijd op zat te broeden ontstaat. Dat project waarvan je niet wist hoe je het...

Creatief, efficiënt en beter online vergaderen: 5 tips

Creatief, efficiënt en beter online vergaderen: 5 tips

Hoe vergader je beter en leuker online? Je leest het hier. Inmiddels zijn we er allemaal al redelijk aan gewend. Digitaal overleggen. Net zoals bij ‘gewone’ vergaderingen gaat dat soms heel goed, maar soms zit ik -bijvoorbeeld als deelnemer in een project waarin ik nu...

Creatief en coronaproof het nieuwe schooljaar in: 5 tips

Creatief en coronaproof het nieuwe schooljaar in: 5 tips

Ook hier in de regio midden beginnen 1 september de scholen weer. Prompt verschijnen er in mijn mailbox, naast allerlei vereiste coronaregels in de social schools app ook steeds meer berichten over huiswerk, afspraken, schoolregels vergezeld van goedbedoelde adviezen...