Dé manier om je brein te trainen start hier.

j

Geschreven door: Stefanie Couwenberg

12 maart 2019

Deze week (11- 16 maart 2019) is het Brain Awareness Week. #brainawarenessweek

Tijdens mijn trainingen Creatief Denken laat ik mensen #lenigdenken. Ik laat ze zien hoe ze door ingesleten patronen, aannames en routine creatief denken verleerd lijken te zijn, maar het met wat eenvoudige oefeningen en #breintraining zo weer op kunnen pakken. Want zeg eens eerlijk, hoe vaak doe jij dingen ‘gewoon omdat je dat nu eenmaal zo gewend bent’, zonder na te denken of het effectief is, leuk is of beter of anders kan?

Creativiteit, het kunnen leggen van verbindingen tussen je linker en je rechter hersenhelft, associëren en verbeeldingskracht in kunnen zetten, zijn kwaliteiten die in onze ‘snelle’ maatschappij steeds belangrijker zijn geworden. Wie zijn brein flexibel heeft gemaakt (getraind), snel kan schakelen en oplossingsgericht kan denken, heeft een streepje voor.  Het boek Lenig Denken van Innovatiewerkplaats-collega @marenthedebruijne, dat ik vaak ter illustratie gebruik vanwege de praktische oefeningen, kan je daarbij helpen.
Daarnaast is creatief denken niet alleen praktisch, het is ook nog hartstikkke leuk!
Dus tijdens deze Brain Awareness Week zou ik willen zeggen, kom achter je beeldschermpje vandaag en Train Your Brain! NU is de tijd om te beginnen.

Alvast een opwarmertje. Beoefen jij een balsport? Speel de bal eens vaker met je linker hand of voet als je dat rechts gewend bent.
Rijd je altijd dezelfde route naar huis? Pak eens een keertje een alternatieve, onbekende route en kijk om je heen. Wat valt je op? Is het rustiger of drukker? Groener? Welke bebouwing? Wat ruik je? Wat merk je?
Begin jij je werk altijd met hetzelfde ritueel (eerst naar het koffieapparaat of meteen je computer opstarten of als eerste de post openmaken?) doe dit deze week eens in een andere volgorde! Allemaal hele kleine ogenschijnlijk onbelangrijke dingen. Ze helpen je echter wel om op laagdrempelige wijze een begin te maken met het doorbreken van patronen. Een goede eerste stap. Want het is zoals Einstein zei: “Als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg.”
Succes en fijne week!

Meer weten en/of een training Creatief Denken volgen? Ik help graag!

Creatieve groet,

Stefanie Couwenberg
BDL Communicatie en Training

 

 

 

Automatisch mijn blogs in je mailbox ontvangen?

automatisch blogs ontvangen
Loading

Deze blogs vind je vast ook interessant

Creatief en coronaproof het nieuwe schooljaar in: 5 tips

Creatief en coronaproof het nieuwe schooljaar in: 5 tips

Ook hier in de regio midden beginnen 1 september de scholen weer. Prompt verschijnen er in mijn mailbox, naast allerlei vereiste coronaregels in de social schools app ook steeds meer berichten over huiswerk, afspraken, schoolregels vergezeld van goedbedoelde adviezen...

Het nieuwe normaal: online leren, participeren en faciliteren.

Het nieuwe normaal: online leren, participeren en faciliteren.

Voor enkele opdrachtgevers bij de overheid houd ik mij bezig met workshops, trainingen en een arsenaal aan creatieve werkvormen om intern en extern mensen te laten participeren.  Ik maak in samenwerking met projectleiders geregeld omgevingsanalyses en vervolgens...

Coronacreativiteit

Coronacreativiteit

In deze coronatijd ben ik een beetje als de loodgieter bij wie de eigen kraan lekt. Ik word bedolven onder artikelen over het belang van creativiteit. De voorbeelden van creatief en oplossingsgericht denken in deze tijd zijn niet aan te slepen. Van een Legofabriek die...